Terug

  • Gratis inbouw op locatie door eigen monteurs
  • Meer dan 25 inbouwlocaties door heel NL
  • Gemiddelde beoordeling 9,1

Klantenservice

Neem contact op

* Verplichte velden

Veelgestelde vragen


1. INSTALLATIE en BESTELLING

1.1 Hoe werkt het inbouwen op locatie?

Als u heeft gekozen voor een autoalarm met inbouw op locatie belt onze klantenservice u binnen 5 werkdagen voor een afspraak.  Samen met u wordt er gekeken op wat voor termijn de opdracht kan worden ingepland. Indien de afdeling planning u binnen 2 werkdagen niet heeft gebeld, kunt u het beste ons even een email bericht sturen.

Wanneer klassealarm.nl het alarm komt inbouwen zal de monteur zich melden op een vooraf besproken adres, waarna wij het alarm bij u op locatie inbouwen. U hoeft er niet op te wachten, want klassealarm.nl komt niet voor niets bij u op locatie. Als de monteur klaar is zal hij het autoalarm uitgebreid toelichten en krijgt u het SCM certificaat netjes thuis gestuurd.

1.2 Kan ik ook een elders gekocht alarm bij jullie laten inbouwen?

Ja, dat is mogelijk onder bepaalde voorwaarden. Dit is afhankelijk van het merk en type autoalarm. U kunt hiervoor het beste met onze klantenservice contact opnemen.

2. ZAKELIJKE BESTELLINGEN

2.1 Kan ik bij jullie op rekening kopen?

Als zakelijke klant kunt u bij klassealarm.nl op rekening kopen. Hiervoor heeft klassealarm.nl bepaalde voorwaarden opgesteld, namelijk:

  • U beschikt over een geldig K.v.K. uitreksel, niet ouder dan 6 maanden
  • U heeft een geldig Nederlands of Belgisch BTW nummer
  • U besteld voor minimaal 400 euro excl. BTW


Voldoet u aan deze voorwaarden? Vraag dan een account aan: bel 088 - 0123 320 of mail naar [email protected]. Stuur een geldig K.v.K. op, samen met uw BTW-nummer en wij regelen zo spoedig mogelijk een zakelijke account.

Bij aanmelding voor een zakelijke account voeren wij standaard een kredietcheck uit.

Overheids- en onderwijsinstellingen

Overheids- en onderwijsinstellingen kunnen bij klassealarm.nl direct op rekening kopen. Neem voor meer informatie contact met ons op.

2.2 Krijg ik een factuur met BTW?

U krijgt van ons een factuur incl. 21% BTW. Op de factuur is uw BTW-nummer vermeld, indien u deze heeft ingevuld bij uw account.

Intracommunautaire leveringen (ICL)

Voor leveringen buiten Nederland kan klassealarm.nl een intracommunautaire leveringen maken.
Hiervoor is een geldig buitenlands BTW nummer noodzakelijk. Hiervoor moet altijd een zakelijk account aangevraagd worden.

Klassealarm.nl stuur u dan een BTW 0% tarief factuur. De buitenlandse afnemer verricht dan in zijn eigen land een zogeheten intracommunautaire verwerving.


3. PRODUCT VRAGEN

3.1 Wat is een SCM klasse alarm?

Een SCM klasse alarm is een gecertificeerd alarm in verschillende klassen onderverdeeld. Door het installeren van een SCM klasse alarm verkleint u kans dat er ingebroken wordt in uw voertuig. Klassealarm.nl levert alarmsystemen die voldoen aan de hoogste eisen van de verzekeringsmaatschappij, SCM/TNO (Nederland).

Wij werken samen met een partners die al meer dan 15 jaar ervaring hebben met goedgekeurde klasse alarmen. Alle producten zijn uitvoering getest en geperfectioneerd. Elk klasse alarm dient een eigen SCM certificaat te hebben, die apart voor uw voertuig wordt uitgeschreven.

WELKE SCM KLASSE ALARM ZIJN ER?

Er zijn verschillende klasse alarm die zijn onder te verdelen in 5 klasse;

• Klasse 1: startonderbreker
• Klasse 2/3: alarmsysteem
• Klasse 4/5: voertuigvolgsysteem / track en trace

Als u kiest voor een SCM klasse alarm weet u altijd zeker dat u een kwalitatief hoogwaardig alarm heeft, wat ervoor zorgt dat uw voertuig goed beveiligd is. U herkent een SCM klasse alarm aan de feloranje sticker, waarop staat “SCM goedgekeurd”.

Klassealarm.nl werkt uitsluitend met gecertificeerd SCM-monteurs. Bij ons worden alleen SCM alarmen ingebouwd door ervaren gecertificeerde monteurs.


WAT HOUDEN DIE VERSCHILLENDE KLASSE ALARMEN IN?

Hieronder heeft u nog een uitgebreide toelichting op de verschillende klasse alarmen:

STARTONDERBREKERS (klasse 1)

Klasse alarm 1 bestaat uit een elektrisch systeem met ten minste een dubbele automatisch inschakelende blokkering. Deze tweevoudige blokkering bevat in ieder geval een onderbreking van de startmotor en een extra blokkering, meestal op de brandstofvoorziening.

Het systeem bevat geen inbraakdetectie en geen alarmering. Bij voertuigen die af-fabriek al zijn voorzien van een goedgekeurde startblokkering werkt deze op het motormanagement.

ALARMSYSTEEM (klasse 2)

Klasse alarm 2 bestaat uit een automatisch inschakelende dubbele blokkering (hetzelfde als klasse 1), inbraakdetectie en alarmering (sirene).

ALARMSYSTEEM (klasse 3)

Klasse alarm 3 heeft naast de beveiliging van klasse alarm 2 een aanvullende sabotagesignalering en hellingdetectie. De sirene die voor de akoestische signalering zorgt, bevat een ingebouwde noodstroomvoorziening. De verbinding tussen de centrale en de sirene vindt plaats via een gecodeerd signaal. Als de draad tussen de sirene en de centrale wordt doorgeknipt, zal de sirene afgaan op de noodstroomvoorziening.

VOERTUIGVOLGSYSTEEM (klasse 4 en 5)

Vanaf begin 2002 is de SCM begonnen met de certificering van voertuigvolgsystemen. Met deze systemen is het mogelijk om een gestolen voertuig na de diefstal te traceren. Een klasse 4 of 5 systeem is altijd een combinatie van een klasse 1,2 of 3 systeem en een voertuigvolgsysteem. Het verschil tussen klasse 4 en 5 is dat bij een klasse 5 systeem het voertuigvolgsysteem wordt geactiveerd als het alarm afgaat. Bij een klasse 4 systeem is dat niet het geval. Het voertuigvolgsysteem wordt bij klasse 4 systemen geactiveerd door een bewegingsensor of na een diefstalmelding van de eigenaar. Dit komt uit op de volgende klasse indeling:

• SCM Klasse 1 + Voertuigvolgsysteem= klasse 4
• SCM Klasse 3 + Voertuigvolgsysteem dat niet geactiveerd wordt door het klasse 3 alarm = klasse 4
• SCM Klasse 3 + Voertuigvolgsysteem dat geactiveerd wordt door het klasse 3 alarm = klasse 5

De diefstal en inbraakmeldingen afkomstig van goedgekeurde systemen worden uitsluitend behandeld door erkende meldkamers (PAC's). Dit zijn dezelfde meldkamers die alarmmeldingen afhandelen voor woonhuisbeveiliging. Alleen deze meldkamers zijn bevoegd om alarmmeldingen door te geven aan de politie. Als er zaken worden gedaan met een niet gekeurde meldkamer kan er geen actie ondernomen worden door de politie. Tevens is het mogelijk om een eigen alarmdienst in te schakelen, dit kunt u zelf bepalen.

3.2 Waarom bouwen jullie DEFA en COBRA alarmen in?

Uit jarenlange ervaring is gebleken dat DEFA en COBRA een van de meest betrouwbare en storingsvrije alarmen zijn. Bij het COBRA alarm gaat de bediening volledig via de originele autosleutel, indien er een klasse 1 goedkeuring is. De handzender dient als een sleutelhanger aanwezig te zijn. Het DEFA systeem werkt middels een aparte handmatige autorisatie. Beide systemen zijn te installeren in de meeste moderne auto's en zijn de beste aftermarket beveiliging van uw auto! Afhankelijk van het merk en type auto zullen we samen met u een keuze maken welk alarm het meest geschikt is voor uw auto en uw wensen.

Als uw auto geen klasse 1 goedkeuring heeft, zal er een losse DEFA of COBRA handzender bijgeleverd worden. Voor goedkeuring klasse 1 systemen kunt u kijken in de lijst van de SCM. Klik hier voor deze lijst.

Mijn auto staat niet op klasse 1 lijst van de SCM?

Of uw auto heeft geen klasse 1 goedkeuring, of uw auto is te nieuw dat deze nog niet voorkomt. Mocht u twijfelen kunt u het beste bellen met de klantenservice.

3.3 Welke automerken worden ondersteund?

Wij bieden voor elk automerk en type een passende oplossing. Wij zullen altijd ervoor zorgen dat het alarm bediend kan worden via de originele sleutel. In sommigen gevallen is dit niet mogelijk. Indien de auto geen klasse 1 goedkeuring heeft, is dit niet mogelijk.

Wij bieden sowieso voor een groot aantal auto's een pasklare alarm oplossing. Klik hier voor welke automerken allemaal.

3.4 Waarom bouwen jullie Technocon klasse 4/5 alarmen in?

Technocon is een betrouwbare partner wanneer het gaat om voertuigvolgsystemen en dit vinden wij een zeer belangrijke factor. Technocon maakt gebruik van de meldkamer G4S, waarmee zij een totaaloplossing bieden voor klasse 4 en 5 alarm en tracking en tracing.

Technocon doet zaken met diverse grote gerenommeerde merken waardoor continue de kwaliteit wordt gewaarborgd. 

Tevens heeft Technocon als een van de enige bedrijven de mogelijkheid om tegen geringe vergoeding een rittenadministratie bij te houden. Deze extra optie is verkrijgbaar tegen €5.35 per maand extra bovenop het meldkamerabonnement van €17,24 incl. BTW per maand.

3.5 Hoe werkt de rittenadministratie bij klasse 4 en 5?

De rittenadministratie modulen van het autoalarm klasse 4 en 5 kan apart worden aangevraagd bij een meldkamer abonnement.  U krijgt dan een account bij Technocon waarop u online uw ritten kunt downloaden. Alle ritten worden automatisch geupdate, zodat u nooit één rit mist. 

Alle rapportages zijn te downloaden via de website en voldoen aan alle eisen van de Nederlandse belastingdienst. Deze eisen worden telkens geupdated, omdat Technocon continue is gesprek is met de Nederlandse Belastingdienst om haar diensten te optimaliseren.

3.6 Welke PAC erkende meldkamer gebruiken jullie voor klasse 4 en 5 alarm

Alle autoalarm klasse 4 en 5 die door klassealarm.nl worden geinstalleerd, worden aangesloten bij de meldkamer G4s. G4s is een van de grootste Europese PAC erkende meldkamers. Indien de auto gestolen wordt zullen zij ervoor zorgen dat de auto terug gebracht wordt. 

3.7 Waarom zijn jullie alarmen goedkoper dan die van de autodealer?

Onze autoalarmen zijn vaak veel goedkoper dan bij een gemiddelde autodealer, omdat wij gebruik maken van universele hoogwaardige autoalarmen.

Autodealers kunnen uitsluitend een autoalarm systeem aanbieden op basis van originele onderdelen. Hierbij maken zij gebruik van het chassisnummer en hieruit rolt automatisch een complete offerte. Vaak is deze offerte vele malen hoger dan een autoalarm bij ons zou kosten.
Een bijkomend feit is dat autodealers ook vaak een hoger arbeidsloon hebben, waardoor de prijs ook hoger is.

Is het dan niet schadelijk om een autoalarm van jullie te kopen ipv bij de dealer?

Nee absoluut niet. Alle autoalarmen zijn SCM gekeurd en hebben daarmee de eis dat zij op geen enkele mogelijkheid informatie de auto in kunnen brengen. Deze autoalarmen zijn CANbus gestuurd en lezen uitsluitend mee over de CANbus lijn*. Doordat het autoalarm alleen meeleest kunnen er nooit storingen ontstaan.

Daarnaast vervalt de fabrieksgarantie op de auto ook nooit en te nimmer. Dit is een zeer belangrijk gegeven wat veel mensen niet weten.

Heeft u toch nog vragen?

Bel gerust met onze helpdesk: 088 - 0123 320


* CANbus lijn = informatiesysteem in de auto dat alle apparatuur in de auto aanstuurt.

3.8 Waarom is keuring af-fabriek goedkoper dan niet af-fabriek?

De reden waarom een SCM keuring van een af-fabriek alarmsysteem goedkoper is, is omdat hiervan de labelnummers altijd vooraf wel bekend zijn.

Bij niet af-fabriek systeem dienen wij de labelnummers op het alarm te bekijken. Hiervoor moet de alarmunit worden opgespoord en het SCM labelnummer worden overgenomen, voor het SCM certificaat.

3.9 Hoe lang duurt de inbouw?

De inbouwtijden zijn terug te vinden per product, bovenaan de pagina.

Mocht deze niet duidelijk zijn kunt u altijd bellen met onze klantenservice: 088 - 0123 320

4. LEVERTIJD of ORDERTERMIJN

4.1 Op welke termijn kunnen jullie het SCM autoalarm installeren?

Normaal gesproken kunnen wij binnen 1 tot 1.5 week het alarm bij u op locatie inbouwen.  Als u een importauto heeft raden wij u aan op tijd een afspraak te maken. Het hele importproces bij de RDW neemt ongeveer een week tot anderhalve week in beslag.  Als uw auto niet ergens overdekt  binnen staat , kunnen wij het alarm nog niet inbouwen. Gelieve hier rekening mee te houden.

4.2 Hoe snel wordt mijn product verstuurd / ingepland?

In de regel wordt uw product binnen 1 werkdag verstuurd, indien deze voorradig is.


Voor het maken van een afspraak moet u rekening houden met 1 tot 2 werkdagen. U kunt ons ook altijd zelf bellen voor het sneller maken van een afspraak.

5. GARANTIE

5.1 Hoe lang zit er garantie op het alarm?

Alle producten hebben 2 jaar fabrieksgarantie, behalve de klasse 1 startonderbrekers.

De inbouwgarantie is 3 jaar. Wanneer producten op locatie worden ingebouwd is de garantie ook op locatie. Tenzij het probleem op locatie niet is op te lossen.

5.2 Hoe lang garantie zit er op de installatie?

Het alarm wordt geleverd met 3 jaar inbouwgarantie. Mocht er binnen deze 3 jaar iets gebeuren met het alarm, zorgen wij ervoor dat dit binnen de garantie wordt opgelost.6. BEREIKBAARHEID

6.1 Zijn jullie telefonisch bereikbaar?

Ja, wij zijn telefonisch bereikbaar op 088 - 0123 320 op de volgende kantooruren:

Maandag tot vrijdag van 09.00 tot 17.00

6.2 Op welk adres kunnen wij producten afhalen?

U kunt uw producten afhalen op het volgende adres:

locatie fleetaccess nuenen

Duivendijk 7
5672 AD NUENEN

Bel altijd van tevoren even wanneer en hoe laat u langs komt.

7. VERZENDING of AFSPRAAK

7.1 Wie belt mij voor een inbouwafspraak?

U wordt gebeld door Fleetaccess (moederbedrijf klassealarm.nl) voor het maken van een afspraak. Zij kijken samen met u wat de beste en snelste mogelijkheid is om het autoalarm in te bouwen.

7.2 Met wie worden jullie bestellingen verstuurd?

Normaal gesproken worden al onze producten met DHL of GLS aangeboden.

8. VERZEKERING en SCM CERTIFICATIE

8.1 Zijn jullie SCM gecertificeerd?

Fleetaccess / klassealarm.nl is volledig SCM gecertificeerd onder erkenningsnummer: 18529


Klik hier voor ons SCM erkenning certificaat.

8.2 Gaat mijn verzekering akkoord met jullie autoalarm?

Elke verzekeringsmaatschappij die een SCM/VBV/KIWA goedgekeurd alarm vereist gaat akkoord met het SCM/KIWA alarm dat wij installeren.  Er is in Nederland maar één instantie die hierop toe ziet en dat is de stichting SCM/KIWA certificatie uit Gouda.  Alle systemen die zij accepteren zijn goedgekeurd door TNO Nederland.

8.3 Hoe gaat het SCM om met importauto's?

De meeste geïmporteerde auto's met een cataloguswaarde boven de 35.000 euro hebben vanuit het buitenland geen SCM goedgekeurd autoalarm.  Alle auto's uit Europa met een af-fabriek alarm kunnen apart gecertificeerd worden. Maar let op: dit komt bijna nooit voor.

Alle auto's zonder alarm moeten een volledig nieuw SCM alarm laten installeren, zodat ze worden geaccepteerd door de Nederlandse verzekeringsmaatschappijen. Veel mensen in Nederland rijden rond zonder SCM alarm en hierdoor zijn ze niet verzekerd. Dit is belangrijk om dit goed te controleren bij de SCM of uw autodealer. 

FEIT:
Importauto's zijn de auto's waarbij het vaakst problemen voorkomen, omdat er geen SCM alarm aanwezig is bij diefstal of inbraak.

8.4 Kunnen jullie ook af-fabriek autoalarmen certificeren?

Klassealarm.nl kan ook uw af-fabriek autoalarm certificeren op AA03 code. Om te kijken of uw auto een af-fabriek alarm heeft raden wij u aan contact op te nemen met uw dealer.

Zie ook producten onder kopje `SCM certificaat`

9. OVERIGE

9.1 Ik weet niet welk alarm het beste kan kiezen, wat nu?

Als u er niet uitkomt welk autoalarm het beste bij uw auto past of bij uw verzekeringspolis, staan onze adviseurs graag voor uw klaar. U kunt dan contact opnemen met de klantenservice. Zij kunnen u ongetwijfeld helpen met de juiste keuze.

9.2 Ik heb een alarm laten inbouwen, maar geen SCM certificaat ontvangen?

Normaal gesproken wordt het SCM certificaat dezelfde dag nog afgemeld. Daarna kan het ongeveer 2-3 werkdagen duren voordat u het SCM certificaat thuis ontvangt.

LET OP: bij een autoalarm klasse 4 of 5 moet u eerst u zelf registreren bij de meldkamer, eerder kan het SCM certificaat niet afgemeld worden. Lukt dat niet? Zie onderstaand filmpje;
Klassealarm.nl zal er ten alle tijden voor zorgen dat u de certificaten op tijd ontvangt.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box