Terug

  • Gratis inbouw op locatie door eigen monteurs
  • Meer dan 25 inbouwlocaties door heel NL
  • Gemiddelde beoordeling 9,1

Hogere verzekeringspremie door diefstalrisico

AMSTERDAM - Het diefstalrisico van een auto wordt in de toekomst gekoppeld aan de verzekeringspremie, verwacht de stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit (AVc).

Dat meldt De Telegraaf maandag.

Autobezitters van vaak gestolen voertuigen als BMW, Volkswagen en Honda gaan daardoor mogelijk tientallen euro's per jaar meer betalen.

"Het diefstalrisico van met name jonge auto's schreeuwt om maatregelen", zegt directeur van AVc, Guus Wesselink in de krant. "In 2012 werd er voor ruim honderd miljoen euro aan jonge auto's gestolen, dertig miljoen meer dan een jaar eerder."

Ook andere partijen in de branche, zoals het Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit (VbV), waarbij alle Nederlandse schadeverzekeraars zijn aangesloten, sluiten niet uit dat eigenaren van gewilde auto's meer premie moeten betalen.

Volgens de krant is de Honda CR-V het populairst onder criminelen. Van de auto's die in 2011 op kenteken werden gezet werd een op de 27 gestolen.

Wilt u dit voorkomen?

Fleetaccess installeert alarmsystemen welke niet meer te omzeilen zijn door moderne apparatuur. Vraag nu vrijblijvend een offerte aan of zie onze autoalarmen. Let op; aangepaste alarmen worden per merk/type bekeken, dus vraag hiervoor een aparte offerte aan.

Bron: www.nu.nl

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box