Terug

  • Gratis inbouw op locatie door eigen monteurs
  • Meer dan 25 inbouwlocaties door heel NL
  • Gemiddelde beoordeling 9,1

Meer auto's gestolen in 2010

vrijdag 21 januari 2011 | 06:28

HOEVELAKEN (ANP) -
Het aantal autodiefstallen is vorig jaar voor het eerst in meer dan tien jaar weer toegenomen. Dat blijkt uit cijfers die de stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit (AVc) vrijdag bekend heeft gemaakt.


In 2010 stalen dieven 11.733 personenauto's, 706 meer dan in 2009. Dat is een toename van 6,4 procent. De stichting zag een toename van het aantal gestolen jonge auto's, ondanks de modernere beveiliging. In de categorie tot drie jaar oud verdwenen vorig jaar vierhonderd auto's meer dan het jaar ervoor.

Bij jonge auto's waren types als Audi’s A6 en A3, de Volkswagen Touran, de BMW 5 en Mercedes C-klasse populair. De kans dat deze worden ontvreemd ligt twee keer zo hoog als het landelijk gemiddelde van 0,14 procent. Bij oudere modellen scoort de Ford Escort het hoogst met een zes keer zo grote kans gevolgd door Mercedes E-klasse, de Seat Leon en de Volkswagen Golf waar de diefstalkans ongeveer vier keer zo groot is als het landelijk gemiddelde.


De stichting AVc zag het aantal ontvreemde vrachtwagens en motorfietsen dalen, respectievelijk met 8 procent naar 239 en 12 procent naar 1867. Verder werden 13 procent meer bromfietsen gestolen, bij elkaar 14.984.

Volgens de organisatie stijgt het aantal gestolen jonge auto's sinds 2008. Criminele bendes zien steeds vaker kans de elektronische beveiliging te kraken. Verder gaan dieven ook vaker met sleutels aan de haal bij inbraken.

bron: www.brabantsdagblad.nl
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box