Terug

  • Gratis inbouw op locatie door eigen monteurs
  • Meer dan 25 inbouwlocaties door heel NL
  • Gemiddelde beoordeling 9,1

Overheid; autoinbraak terug dwingen met 20%

Staatsecretaris Fred Teeven wil auto inbraak met 20% terug dwingen

Staatssecretaris Fred Teeven (Veiligheid en Justitie) wil het aantal auto inbraken terug brengen met 20%. Hiervoor gaat de overheid samenwerken met het Verzekeringsbureau bestrijding Voertuigcriminaliteit (VbV), politie, Stichting Aanpak voertuigcriminaliteit (AVc), het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) en de ANWB.


In het kader van deze gezamenlijke campagne heeft Fred Teeven onlangs tien lokauto's in ontvangst genomen. De politie kan deze auto’s inzetten om criminelen die een laptop, fotocamera of iets anders waardevols uit de auto stelen, op heterdaad vast te leggen. De Politie gaat een tiental lokauto's inzetten om dieven op heterdaad te betrappen.


Per jaar wordt 1 op de 15 automobilisten geconfronteerd met auto inbraak. De totale schade is maar liefst meer dan 438 miljoen euro per jaar. Er worden allerlei spullen uit de auto's ontvreemd waaronder; laptops, telefoons, navigatiesystemen, airbags, koplampunits, versnellingspokken, velgen, etc.  De auto inbraken worden veelal gedaan door professionele georganiseerde organisaties die volgens een duidelijk plan te werk gaan. Veel automobilisten durven hun "heilige koe" niet meer overal neer te zetten.


Het resultaat van de lokauto's was aanzienlijk. In de regio Utrecht is door midden van de lokauto's de inbraak met 40% afgenomen in de regio waar de lokauto's werden gebruikt. Er zijn diverse autodieven opgepakt. Het idee van Fred Teeven is om deze aanpak landelijk te gaan organiseren, waardoor het aantal auto inbraken daalt.


Het voorkomen van deze auto inbraak is voornamelijk tegen te gaan met een goedgekeurd SCM alarm. Veel verzekeringsmaatschappijen vereisen dan ook steeds sneller een goedgekeurd SCM alarm. Vroeger waren deze eisen soepeler dan tegenwoordig. Verzekeringsmaatschappijen stellen hun eisen bij, waardoor steeds meer auto's een autoalarm nodig hebben. Dit is niet voor niets, want de schadelast bij de verzekeringsmaatschappijen is flink toegenomen. Het beste middel tegen inbraak is een SCM klasse 2 of 3 alarm te installeren, want hierdoor worden de dieven afgeschrikt.


Risico auto's zijn onder andere Volkswagen, Audi, Seat, Skoda, BMW en Opel. Het is niet voor niets dat deze auto's in trek zijn. Als eerste worden deze merken veel verkocht, waardoor er ook meer in wordt ingebroken. Daarnaast zijn er allerlei inbraak tools te koop om deze auto's snel en gemakkelijk te stelen. Er zijn verschillende manieren om hiervoor uw auto te beschermen. Zo biedt Fleetaccess verschillende oplossingen om de auto beter te beveiligen.


Naast de lokauto's zal de Politie ook een landelijk coördinator aanstellen die alle korpsen gaat begeleiden in dit plan. Bovendien wordt door het Ministerie van Veiligheid en Justitie onderzocht of verzekeraars ook willen meedoen in dit plan om de criminaliteit te dwingen.

 

Tags: autoalarm, klasse 3 alarm, klasse 2 alarm, autoalarm, fleetaccess

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box