Terug

  • Gratis inbouw op locatie door eigen monteurs
  • Meer dan 25 inbouwlocaties door heel NL
  • Gemiddelde beoordeling 9,1

Reactie Schone Autokraak

Reactie Verbond van Verzekeraars op berichten ‘schone’ autokraak

Het is bij verzekeraars bekend dat dieven steeds meer gebruik maken van geavanceerde inbraakmethoden, die geen of nauwelijks herkenbare braakschade aanbrengen. Echter, het aantal schadeclaims dat betrekking heeft op spoorvrije auto-inbraken is gering. De vraag is dus wat de omvang van dit probleem is, want er zijn geen cijfers bekend.

Dekking


Er zijn verzekeringsmaatschappijen die deze vorm van schade na onzichtbare inbraak wel dekken. Er zijn echter ook maatschappijen die diefstal zonder braakschade uitsluiten in de polisvoorwaarden en per geval beoordelen of ze de schade vergoeden. Het kan dus zo zijn dat de ene verzekeringsmaatschappij deze schade wel dekt en een andere niet. Het advies aan consumenten is dan ook om goed de polisvoorwaarden hierop na te lezen of advies in te winnen bij een tussenpersoon of verzekeraar.

Vergoedingen

Hoeveel wordt er uitgekeerd na auto-inbraak? Doorgaans wordt op de autopolis, bij een beperkte of volledige casco dekking, vaak een maximale vergoeding voor diefstal van autoaccessoires (hieronder wordt ook de tomtom gerekend) uitgekeerd. Indien het om particuliere inboedel gaat die zich op het moment van de inbraak in de auto bevindt en hieruit wordt gestolen, geldt doorgaans een maximale vergoeding op de inboedelverzekering.

Preventie

Wat belangrijk is in deze discussie is dat verzekerden voldoende zorg moeten hebben voor hun spullen. Het begint met preventie: laat nooit waardevolle spullen zichtbaar in de auto liggen!

Advies

Ons advies aan consumenten bij het afsluiten van een verzekering is: bedenk goed welke risico’s je wilt verzekeren en kijk daarbij niet alleen naar de prijs, maar lees goed de polisvoorwaarden. Er kan namelijk sprake zijn van verschillende dekkingen bij maatschappijen.

Naar aanleiding van de berichtgeving in de media over ‘schone’ autokraken is bovenstaand statement opgesteld.


Statement - 04 augustus 2010

Bron: Verbond van Verzekeraars
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box