Terug

  • Gratis inbouw op locatie door eigen monteurs
  • Meer dan 25 inbouwlocaties door heel NL
  • Gemiddelde beoordeling 9,1

Seat Leon Lieveling van Auto Dieven

Seat Leon lieveling van autodieven

seat leon diefstalSeat Leon-rijders in Den Haag zijn gewaarschuwd: de auto is bijzonder geliefd onder autodieven. Een kwart van alle in Nederland gestolen Seat Leons wordt buitgemaakt in de regio Den Haag. En het aantal diefstallen neemt toe, blijkt uit cijfers van het Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit.

In de eerste acht maanden van dit jaar zijn in Nederland 178 Seat Leons gestolen, waarvan 41 in Den Haag en omstreken, tegenover 12 in dezelfde periode in 2010. Dat is dus een ruime verdrievoudiging in een jaar tijd.

Fred Blaauw, strategisch analist bij het Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit (LIV), een samenwerkingsverband tussen politie, verzekeraars en RDW:  'Bepaalde groepen specialiseren zich in diefstallen van bepaalde auto's',  legt hij uit.  

'Ze hebben kennis van het stelen en de auto zelf en brengen die kennis over op vrienden. Dieven zijn net mensen; gewoontedieren. Daarnaast is de Seat Leon relatief makkelijk te stelen, net als Volkswagens, die van dezelfde fabrikant komen.'

Bron AD: www.ad.nl


Wilt u deze auto inbraak voorkomen?

Kijk dan bij onze speciale alarmsystemen voor Seat, Volkswagen, Audi en Skoda.
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box