Terug

  • Gratis inbouw op locatie door eigen monteurs
  • Meer dan 25 inbouwlocaties door heel NL
  • Gemiddelde beoordeling 9,1

Stijging Diefstal Duitse auto's in 2010

21 januari 2011

In 2010 zijn meer auto’s gestolen dan in 2009. Vooral jonge auto’s zijn steeds vaker in trek en dan met name modellen van Duitse makelij.

De Mercedes E-Klasse, Volkswagen Golf en Seat Leon zijn het meest in trek bij autodieven. De kans dat jonge exemplaren van deze modellen worden gestolen is vier keer zo hoog als gemiddeld. En dat terwijl slechts maximaal 35 procent terug wordt gevonden.

Vooral jonge auto’s die het op de occasionmarkt goed doen worden veel gestolen. Naast de drie genoemde modellen is het diefstalrisico van de Audi A3 en A6, BMW 5 Serie, Mercedes C-Klasse en Volkswagen Touran bovengemiddeld hoog. Onder de oudere auto’s schiet vooral de Ford Escort eruit, dit model wordt zes keer zo vaak ontvreemd als gemiddeld. Wel wordt maar liefst 90 procent van deze auto’s weer teruggevonden.

In totaal werden in 2010 11.733 auto’s gestolen, een toename van 6,4 procent. Dat blijkt uit cijfers van de RDW. Deze stijging komt geheel op het conto van auto’s tot zeven jaar oud, oudere auto’s werden juist minder vaak gestolen. Dieven stelen de jonge auto’s door de sleutels te kopiëren en de startonderbreker elektronisch te omzeilen. Ook komt vaak diefstal van de autosleutels uit huis voor.

Toevoeging persbericht

Klassealarm.nl biedt de oplossing om uw heilig koe beter te beschermen. Traditionele fabrieksalarmen zijn gemakkelijk te omzeilen en reageren niet op de juiste momenten. Klassealarm.nl biedt alle types alarmen aan, ook specifiek voor Audi, Volkswagen, Seat en Skoda. Hiermee is uw heilige koe optimaal beschermd tegen het dievengilde. Regel van uw autoalarm, want morgen is misschien te laat! Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden. U kunt bellen en emailen met onze helpdesk. Onze helpdesk is te bereiken op 088 - 0123 320. Zij geven u een goed beveiligingsadvies, zodat u rustig kunt slapen.

Bron: www.autokopen.nl
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box