Terug

  • Gratis inbouw op locatie door eigen monteurs
  • Meer dan 25 inbouwlocaties door heel NL
  • Gemiddelde beoordeling 9,1

Waarom worden Range Rovers niet meer verzekerd in Londen?

Waarom worden Range Rovers niet meer verzekerd in Londen?

De Britse website Autocar meldt dat mensen die in Londen wonen hun Range Rovers haast niet meer verzekerd krijgen. Verzekeraars hangen een torenhoog prijskaartje aan de verzekering van deze auto’s of ze weigeren om de auto te verzekeren. Waarom willen deze verzekeraars geen Londense Range Rovers meer verzekeren?

Populaire auto

De Range Rover is een populaire auto. Niet alleen onder de inwoners van Londen, maar vooral ook onder het dievengilde van Londen. Volgens cijfers van de Driver and Vehicle Licensing Agency (DVLA) stond de Range Rover in 2022 op de tweede plaats in het lijstje van meest gestolen auto’s. Een groot deel van de gestolen Range Rovers werd in Londen gestolen. Dit kostte de verzekeraars heel veel geld, waardoor ze nu huiverig zijn om nog langer Range Rovers te verzekeren.

Hoe zit het in Nederland?

In Nederland staat de Range Rover niet in de toplijstjes van gestolen auto’s. Hier zijn vooral de Toyota RAV4 en Auris, de Volkswagen Golf en Polo en de Fiat 500 populair onder autodieven.

Voorkom diefstal

Ook al is uw auto goed verzekerd, u wil natuurlijk voorkomen dat u slachtoffer wordt van autodiefstal. Het is daarom de moeite waard om te investeren in een goed autoalarm. Auto-alarmen bestaan in verschillende klassen. Hierbij is een alarm in klasse 1 het meest eenvoudige alarm en een alarm in klasse 5 het meest uitgebreide. Heeft u een auto met keyless entry? Dan adviseren we om ook een Keyless Protector aan te schaffen. Dit beschermt uw auto tegen zogenaamde relay attack.

SCM-alarm

Bij veel verzekeraars is tegenwoordig een beveiligingscertificaat nodig om een auto te verzekeren tegen diefstal. Zo’n beveiligingscertificaat ontvangt u als u een alarm met SCM-certificaat in de auto laat installeren. Zo’n alarm laat u makkelijk installeren door Klassealarm.nl. Met 25 inbouwlocaties door heel Nederland zit er altijd een locatie bij u in de buurt.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box