Terug

  • Gratis inbouw op locatie door eigen monteurs
  • Meer dan 25 inbouwlocaties door heel NL
  • Gemiddelde beoordeling 9,1

Dit zijn de meest gestolen auto's van 2020

Dit zijn de meest gestolen auto's van 2020

Ieder jaar wordt er een lijst vrijgegeven waar de meest gestolen auto’s van dat jaar op staan.
in 2020 werden er 4,7% minder auto’s gestolen dan in 2019. Hieronder behandelen we de lijst van 2020.

De 10 meest gestolen auto's van Nederland

Deze lijst is gebaseerd op het aantal gestolen auto’s per autotype. Natuurlijk is het logisch dat sommige auto’s meer gestolen worden dan andere, omdat er in Nederland simpelweg meer van rond rijden. Een voorbeeld hiervan zijn de Volkswagen Golf en Volkswagen Polo. Er rijden relatief veel van deze modellen rond en worden er logischerwijze meer van gestolen.

Positie

Merk

Model aantal
1 Volkswagen Golf 459
2 Volkswagen Polo 457
3 Fiat 500 297
4 Toyota C-HR 188
5 Toyota RAV-4 181
6 Renault Clio 180
7 BMW 3-serie 165
8 Toyota Aygo 153
9 Renault Megane 126
10 Mazda CX-5 123

Vermindering autodiefstal

Ten opzichte van 2019 was er een daling van 4,7% in het aantal auto’s dat er gestolen werd in 2020. Er is vooralsnog geen specifieke reden aangewezen voor deze daling. Verzekeraars zijn wel steeds strenger geworden in het eisen van SCM goedgekeurde voertuigbeveiliging. Deze alarmen worden gekeurd door Kiwa SCM. Dit is een overkoepelend instituut. Als het alarm door de keuring heen is dan is hij SCM goedgekeurd. In 2015 werd door Kiwa SCM de dubbele autorisatie voor aftermarket alarmsystemen verplicht gesteld om de mate van diefstalpreventie verder te verhogen. In 2021 is er een specifieke KE01 beveiligingseis toegevoegd omdat verzekeraars diefstal via het keyless entry systeem zagen toenemen.


Keyless entry

Auto’s met een Keyless entry en/of go lopen een verhoogd risico op diefstal. Door de opkomst van relay attacks (Hierbij wordt het signaal van de autosleutel versterkt en kan de autodeur open worden gemaakt). Worden auto’s met een Keyless entry en/of go vaker gestolen of leeg gestript. Ook hier is door de verzekeraar een strengere eis gesteld. Dit is de KE01 eis. Deze is vanaf 1 januari 2021 ingegaan. De KE01 Keyless Protector biedt hét antwoord tegen deze inbraak. De Keyless Protector wordt in de autosleutel gebouwd en reguleert op basis van een bewegingssensor of de autosleutel wel of geen stroom krijgt. Zo is de sleutel niet te hacken als deze niet gebruikt wordt.

 

Kiwa SCM goedgekeurd klasse alarm

De KE01 Keyless Protector is de perfecte aanvulling op een af-fabriek auto alarm. De meest veilige manier om uw auto te beveiligen is het installeren van een SCM goedgekeurd klasse alarm. Het Kiwa SCM keurmerk houdt in dat de voertuigbeveiliging aan de hoogste veiligheidsnormen voldoet. Indien uw verzekeraar vraagt om een gecertificeerd auto alarm doelen zij op een auto alarm dat voldoet aan dit keurmerk. Er wordt onderscheid gemaakt in verschillende beveiligingsniveaus, beter bekend als SCM klasse 1 tot en met SCM klasse 5. SCM klasse 3 alarm met hellingshoekdetectie en SCM klasse 5 voertuigvolgsysteem met alarmkoppeling zijn de meest voorkomende beveiligingseisen. Alle alarmsystemen op www.klassealarm.nl zijn Kiwa SCM gecertificeerd. Zo weet u zeker dat u correct verzekerd bent met één van onze beveiligingsmaatregels.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box