Terug

  • Gratis inbouw op locatie door eigen monteurs
  • Meer dan 25 inbouwlocaties door heel NL
  • Gemiddelde beoordeling 9,1

Peugeot motorkap nieuwe doelwit van dieven

Peugeot motorkap nieuwe doelwit van dieven

Een opmerkelijke trend doet zich momenteel voor in Rotterdam. Het komt het steeds vaker voor dat motorkappen van Peugeot auto’s worden gestolen, met name de motorkap van de Peugeot 5008. Het stelen van de motorkap blijkt erg gemakkelijk te zijn en de schade loopt al snel in de duizenden euro’s. Het is belangrijk dat uw auto zo goed mogelijk beveiligd is tegen diefstal. Voorkom schade aan uw auto met een SCM goedgekeurd alarmsysteem van Klassealarm.nl.

Gestolen motorkappen

Garages in Rotterdam hebben deze trend opgemerkt. Binnen een week meldde zich daar maar liefst zeven Peugeot-eigenaren voor een nieuwe motorkap. De dieven tikken het raam in en vervolgens wordt de kap gemakkelijk verwijderd. Nicole Knoop van Autoschade in Rotterdam-Nordmoor vertelde aan omroep Rijnmond dat de kap vermoedelijk gestolen is en direct naar het buitenland werd geëxporteerd. De geschatte waarde per motorkap ligt tussen de 3.000 en 4.000 euro. Deze schade moet de eigenaar van de auto dus ook zelf betalen om de auto te kunnen repareren.


SCM autoalarm voor uw auto

Helaas zal autodiefstal altijd blijven bestaan. Het beste wat u als auto eigenaar kunt doen is uw auto beveiligen tegen inbraak en/of diefstal. SCM autoalarmen worden ingedeeld op vijf klasse niveaus. Elke klasse heeft zijn eigen eigenschappen, hierbij geldt hoe hoger de klasse hoe beter uw auto beveiligd is. Het is belangrijk dat dit klasse alarm goedgekeurd is door KIWA SCM. KIWA SCM is een overkoepelende organisatie die bepaalt of alarmsystemen goedgekeurd worden of niet. Als uw alarm goedgekeurd is betekent dit dat het alarm voldoet aan de eisen van uw verzekering. Als er dan toch nog schade aan uw auto is door diefstal of inbraak dan zal u hiervoor verzekerd zijn. Hieronder zal per klasse uitgelegd worden wat de specificaties zijn.

SCM Klasse 1 alarm

Een SCM klasse 1 alarm is een door SCM CCV gecertificeerde startonderbreker. Het komt vaak voor dat een startonderbeker al in de fabriek is geïnstalleerd. Echter betekent dit niet altijd dat deze goedgekeurd is als een klasse 1 alarm. Voordat het alarm wordt goedgekeurd zal deze goedgekeurd moeten worden door een KIWA SCM erkend bedrijf.

SCM Klasse 2 alarm

Het SCM klasse 2 alarm is een aanvullend alarm boven op het klasse 1 alarm. Door middel van een signalering kan daadwerkelijk diefstal voorkomen worden. Een startonderbeker kan niet garanderen dat er niet ingebroken wordt, maar een klasse 2 alarm kan deze functie wel bieden. Dit alarm bevat een interieur alarm en een noodalarm. Ook wordt er bij een after-market alarm zoals de klasse 2 alarm een extra startonderbeker aangesloten. Dit is niet het geval bij auto’s die direct uit de fabriek komen

SCM Klasse 3 alarm

Het allerhoogste beveiligingsniveau voor inbraak (niet diefstal) is een SCM klasse 3 alarm. Een klasse 5 alarm is het hoogste beveiligingsniveau voor diefstal. Inbraak kan met een klasse 3 alarm worden voorkomen. Dit wordt gedaan met behulp van een hellingshoekdetectie. Een klasse 3 alarm is een klasse 2 alarm plus de hellingshoekdetectie. Op deze manier wordt is uw auto uitgerust met parametrische beveiliging (deuren), interieur beveiliging, noodalarmen, dubbele startonderbrekers en een hellingshoek detectie. Hierdoor is uw auto beveiligd tegen inbraak.

SCM Klasse 4 alarm

Een SCM klasse 4 alarm is technisch gezien geen daadwerkelijk alarm maar bestaat uit een startonderbreker die gekoppeld is aan een voertuigvolgsysteem. Het voertuigvolgsysteem is aangesloten aan de PAC goedgekeurde controlekamer. Als de auto in beweging komt zonder toestemming van de eigenaar zal het klasse 4 alarm een signaal naar de controlekamer sturen. Zij zullen vervolgens contact opnemen met de eigenaar. Er wordt gewerkt met een pincode/wachtwoord om de eigenaar te verifiëren. Als de diefstal is bevestigd zal de controlekamer de politie en de verzekeraar op de hoogte brengen. Tegelijkertijd wordt er een repatriëringsproces gestart. Meestal gaat de repatriëring snel bij een klasse 4 alarm. Dit komt omdat de tijd tussen diefstal en terugname zo klein mogelijk moet zijn.

SCM Klasse 5 alarm

Een SCM klasse 5 alarm is de hoogste beveiliging binnen de SCM klassen. Een klasse 5 alarm is een combinatie van een klasse 3 en klasse 4 alarm. Het autoalarm is gekoppeld aan het voertuigvolgsysteem. Op het moment dat het alarm afgaat wordt er direct een melding naar de meldkamer gestuurd. Zo kan de meldkamer direct een onderzoek starten. Natuurlijk moet er wel eerst worden gekeken of het gaat om een serieuze melding. Als dit zo is dan kan de repatriëring zo snel mogelijk beginnen.

Klasse alarm

De verschillende alarmen zijn te vinden op www.klassealarm.nl.  Ook zijn we telefonisch bereikbaar voor meer informatie over het verschillende autoalarm. Wij zijn te bereiken op tel: 088 -01 23 320

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box