Terug

  • Gratis inbouw op locatie door eigen monteurs
  • Meer dan 25 inbouwlocaties door heel NL
  • Gemiddelde beoordeling 9,1

Meer bedrijfswagens gestolen in Nederland

Meer bedrijfswagens gestolen in Nederland

In 2020 zien we een algemene daling in autodiefstallen in Nederland. Dit geldt helaas niet voor bedrijfswagens, daarvan neemt het aantal diefstallen sterk toe! Zorg dat uw bedrijfswagen goed beveiligd is tegen diefstal en inbraak met een SCM goedgekeurd alarmsysteem.

Totale autodiefstallen gedaald

Het aantal autodiefstallen dat in 2020 in Nederland werden gepleegd is in totale aantallen gedaald. Als er naar deze aantallen gekeken worden is te zien dat er wel een aantal verschuivingen te waarnemen zijn. Een aantal populaire merken zijn wederom Toyota, Renault, Fiat, Lexus en Mazda, maar de meest gestolen auto’s van Nederland zijn wederom modellen van Volkswagen.

Een verontrustende ontwikkeling is het feit dat de verhouding tussen nieuwe en oude auto’s aan het verschuiven is. Auto’s van 5 jaar en ouder worden steeds minder gestolen, in tegenstelling tot nieuwe en jong gebruikte auto’s tot 4 jaar. Wat ook opvalt is dat er steeds meer hybride voertuigen gestolen wordt. Daarbij moet wel genoteerd worden dat er ook steeds meer hybride voertuigen verkocht worden, dus deze stijging was te verwachten. Zowel hybride voertuigen als auto’s met een normale verbrandingsmotor zijn perfect te beveiligen tegen inbraak en diefstal met een SCM goedgekeurde voertuigbeveiliging, zoals een SCM klasse 3 alarm met hellingshoekdetectie.

 

Relay attack

Er is een belangrijke oorzaak te benoemen voor de verschuiving naar meer diefstallen van nieuwe auto’s. Dat is dat nieuwe auto’s bijna allemaal af-fabriek uitgerust zijn met keyless entry en/of keyless go, waarbij de autosleutels niet bediend hoeven te worden om de auto te openen en te starten. Dit systeem heeft een gevaarlijk beveiligingslek waardoor hackers op afstand de sleutels kunnen uitlezen en het signaal door kunnen sturen. Deze diefstaltechniek wordt ‘relay attack’ genoemd en kan een auto binnen 20 seconden openen en starten zonder een alarm af te laten gaan. Heeft uw auto keyless entry? Beveilig uw autosleutels tegen een relay attack door een SCM KE01 Keyless Protector te installeren.

 

Autodiefstal bedrijfswagens

Helaas zien we een negatieve trend in diefstallen bij bedrijfswagens. Bedrijfswagens zijn vaak niet enkel vanwege het voertuig zelf een doelwit. De meeste bedrijfswagens zijn vaak uitgerust met waardevol werkmaterieel en andere gereedschappen. Vaak hebben bedrijfsvoertuigen geen SCM goedgekeurde beveiligingsmaatregel omdat de verzekeraar geen aanvullende eisen stelt vanwege de relatief lage cataloguswaarde. Dat maakt een bedrijfswagen een erg aantrekkelijk doelwit voor autocriminelen.

Politie geeft aan dat in slechts 33,4% van de gevallen de bedrijfswagen ook daadwerkelijk wordt teruggevonden. Hendrik Steller, manager van het Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit (LIV), is er momenteel sprake van een toename van maar liefst 28,9% in diefstallen van bedrijfswagens. De meeste bedrijfswagen diefstallen vinden in het zuiden van Nederland en in de regio Rotterdam plaats.

 

SCM klasse 3 alarm met laadruimtebeveiliging

Het LIV adviseert dan ook met klem om, los van een eventuele verzekeringseis, een SCM goedgekeurd alarm te laten installeren. Los van het feit dat het erg vervelend is als je bedrijfswagen gestolen wordt, ontneemt het de eigenaar ook de mogelijkheid om nog te kunnen werken. Met een SCM klasse 3 alarm met laadruimtebeveiliging is niet alleen de bedrijfswagen zelf beveiligd met een officieel SCM klasse 3 alarm met hellingshoekdetectie. Ook de laadruimte krijgt een aparte bewegingssensor om het werkmaterieel dat aanwezig is in de bus goed te beveiliging. Heeft uw bedrijfswagen ramen in de laadruimte? Dan is het verplicht vanuit Kiwa SCM om dit mee te beveiligen. Heeft uw bus geen ramen in de laadruimte? Dan is het alsnog mogelijk om deze beveiliging mee te nemen.

We adviseren u graag in de beste optie om uw bedrijfswagen goed te beveiligen tegen inbraak en diefstal, voor zowel uw eigen gemoedsrust als voor uw verzekeraar! Neem contact met ons op via 088 0123 320 of vul het contactformulier in zodat wij u kunnen bereiken.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box